Elske

Elske Suijkerbuijk

Campagneleider

Oorspronkelijk kom ik uit Steenbergen (N-B), maar ik woon sinds mijn tweede al in Soest. Ik woon nu samen met mijn partner, kat en twee konijnen, in ’t Hart. Ik heb mijn studie tot docent geschiedenis in Utrecht afgerond, en op dit moment ben ik werkzaam op het Griftland College in Soest.

Daarnaast neem ik als campagneleider het voortouw in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en zit ik in de organisatie van de Herderstocht Soest.

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in politiek, en deze interesse werd alleen nog maar verder aangejaagd door mijn opleiding. Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik mij zou aansluiten bij een politieke partij, en het was snel duidelijk dat GroenLinks de partij was die het best bij mij en mijn denkbeelden past. Voor mij is GroenLinks een goede combinatie van een groen én sociaal geluid.

Als campagneleider wil ik de aankomende campagne zo veel mogelijk vrijwilligers en leden activeren om mee te doen binnen onze beweging.  GroenLinks heeft altijd enthousiaste vrijwilligers nodig die willen helpen bij het actie voeren. Ook als je (nog) niet lid bent, maar wel geïnteresseerd in GroenLinks, ben je van harte welkom om een dagje mee te lopen. Tijdens deze acties staan gezelligheid en verbondenheid voorop, zowel binnen de afdeling als naar de mensen toe. Ik vind het belangrijk om naar de mensen uit de buurt te luisteren en in gesprek te blijven. Zo leren zij GroenLinks kennen, en weten wij welke problemen er in de buurt spelen waar wij ons in de raad voor kunnen inzetten.

Persoonlijk is mijn doel zo veel mogelijk jongeren naar de stembus krijgen, of ze nou op GroenLinks stemmen of niet. Vanuit mijn leerlingen is de meest gehoorde opmerking: “Politiek heeft niks met mij te maken”. Voor de aankomende campagne wil ik gaan overbrengen hoeveel de gemeenteraad voor hen kan betekenen, zodat de jongeren het belang van hun stem inzien en dan hopelijk de weg naar het stembureau vinden.

Wil jij een bijdrage leveren aan onze campagne of je op een andere manier inzetten voor GroenLinks?, dan kan je via de telefoon of mail contact met mij opnemen.