Elske Suijkerbuijk

Fractieassistent

Elske komt oorspronkelijk uit Steenbergen (N-B), maar woont sinds haar tweede al in Soest. Zij woont nu met haar partner in het Smitsveen. Elske heeft geschiedenis gestudeerd en is momenteel werkzaam op het Griftland College in Soest. Zij is naast raadslid-kandidaat ook de campagneleider van GroenLinks gemeente Soest-Soesterberg.

Voor mij is Soest een fantastische plek geweest om in op te groeien en ik wil ervoor zorgen dat Soest dit blijft. Er zal de aankomende tijd gebouwd moeten worden in Soest om aan de woningvraag te blijven voldoen, maar ik denk dat het ontzettend belangrijk is dat daarbij het groene karakter van het dorp daarbij niet verloren gaat. Er moet ruimte blijven voor de kinderen met speelweides en trapveldjes en mogelijkheden voor bewoners om zelf het groen in de buurt uit te breiden en te verbeteren.

Persoonlijk is mijn doel zo veel mogelijk jongeren naar de stembus krijgen. De kloof met de politiek wordt steeds groter, en de jongeren zien niet in wat de gemeente voor hen kan betekenen. Ik wil in gesprek blijven gaan met de jongeren zodat zij inzien dat “de politiek” er wel degelijk is om ook naar hun te luisteren en te vertegenwoordigen