De Gouden Oliebol

Bijzondere uitreiking Gouden Oliebol

Het belooft een drukke middag te worden op 22 januari 2017 in het Gagelgat in Soest. Om 30 jaar Gouden Oliebol te vieren is er naast de uitreiking van de 31 ‘bol’ een heuse Gouden Oliebol reünie gepland. Van de 21 winnaars die nog in leven zijn zal een aanzienlijk deel langskomen. Ook hebben ze een belangrijke rol bij de verkiezing van de 31e Gouden Oliebol.

Reeds gedurende drie decennia reikt GroenLinks Soest-Soesterberg aan het begin van elk jaar de ‘Gouden Oliebol’ uit bij wijze van erkenning van al het werk dat mensen op vrijwillige basis verrichten ter verhoging van het welzijn in onze gemeente. Blijkens de honderden publieksstemmen die ieder jaar worden uitgebracht, is de Gouden Oliebol niet meer weg te denken uit onze Soesterse en Soesterbergse samenleving en is het in vrijwilligerskringen door de jaren heen een felbegeerd kleinood geworden.

Van de komende uitreiking wil GroenLinks een bijzondere gebeurtenis maken. Aan de winnaars uit de afgelopen 30 jaar hebben wij, voor zover mogelijk, gevraagd zélf een persoon, organisatie of activiteit te nomineren, die volgens hen voor de Oliebol in aanmerking komt. Bovendien hebben wij de winnaars uit voorgaande jaren uitgenodigd bij de 31ste uitreiking aanwezig te zijn, omdat wij graag van hen willen horen hoe het nú met hun initiatief of activiteit gesteld is.

In de week tussen Kerst en Oud en Nieuw zullen de nominaties bekend worden gemaakt en vanaf dan kan er gestemd gaan worden.