Nieuws

Reactie GroenLinks op coalitieakkoord Soest

Op dinsdag 15 mei konden de niet-coalitiepartijen reageren op het coalitieakkoord van GGS, VVD, D66 en ChristenUnie/SGP. In de bijlage een verslag van de vergadering van de Gooi- en Eemlander. Hieronder vindt u onze reactie:

Lees verder

Afscheid

Tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering is afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden en fractie-assistenten. GroenLinks fractievoorzitter Rosan Coppes sprak een paar woorden van dank uit aan het adres van raadslid Monica Falck en fractie-assistent Ruud van Zomeren (fractie-assistent Theo Zeegers verliet al eerder dit jaar de fractie):

Lees verder

Alle GroenLinks stemmers: BEDANKT!

Alle 1677 stemmers die voor GroenLinks Soest -Soesterberg hebben gekozen  

                                     BEDANKT!

We gaan jullie stem zo goed mogelijk gebruiken

 

Lees verder

UPDATE Vragen over budget reclameborden

We hebben de antwoorden van het college gekregen en het was inderdaad zo dat de beschikbaarheid van gratis driehoekbuitenreclame borden voor niet-commerciele non-profit organisaties en alle andere culturele en maatschappelijke organisaties op is gebruikt door politieke partijen in de afgelopen verkiezingscampagne. Gelukkig vindt het college, achteraf, ook dat dit niet juist is en stelt extra budget beschikbaar om de organisaties van dienst te kunnen zijn. Groen Links is hier blij mee maar zal dit kritisch blijven volgen. In de bijlage de antwoorden van het college.

 

GroenLinks heeft het college vragen gesteld over de beschikbaarheid van driehoekbuitenreclame borden voor de non-profit organisaties en alle andere culturele en maatschappelijke organisaties. Door de gemeenteraadsverkiezingen zou het budget voor dit jaar zijn opgebruikt. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Hieronder onze vragen.

Lees verder

Regenboog Stembusakkoord Soest getekend

Gisteravond heeft Ruud Coumans namens GroenLinks Soest het COC Regenboog Stembusakkoord Soest getekend! Hierin spreken partijen af dat ze de komende jaar gaan investeren om de gemeente veiliger, vrijer én leuker te maken voor al haar LHBTI-inwoners.

Geen verplichte aanbesteding in de zorg!

Gemeentes zijn sinds 2016 verplicht thuiszorg en jeugdzorg 'aan te besteden' waardoor verschillende zorgaanbieders gaan concurreren op prijs en kwaliteit. Maar omdat kwaliteit veel lastiger te meten is en omdat er fors is bezuinigd op de thuiszorg en jeugdzorg wint de goedkoopste zorgaanbieder de opdracht. Daardoor sluipt het economisme in de zorg: hoeveel patiënten kun jij in één dag behandelen? Hoe kunnen we zo kostenefficiënt mogelijk opereren? Hoe kunnen we zo groot mogelijke productie draaien? De zorg is geen markt en zorgmedewerkers zijn geen productiemedewerkers van de BV Nederland. Zorg moet gaan om mensen helpen, niet om geld verdienen.

 

Lees verder

Pagina's