Nieuws

Vragen over budget reclameborden

GroenLinks heeft het college vragen gesteld over de beschikbaarheid van driehoekbuitenreclame borden voor de non-profit organisaties en alle andere culturele en maatschappelijke organisaties. Door de gemeenteraadsverkiezingen zou het budget voor dit jaar zijn opgebruikt. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Hieronder onze vragen.

Lees verder

Regenboog Stembusakkoord Soest getekend

Gisteravond heeft Ruud Coumans namens GroenLinks Soest het COC Regenboog Stembusakkoord Soest getekend! Hierin spreken partijen af dat ze de komende jaar gaan investeren om de gemeente veiliger, vrijer én leuker te maken voor al haar LHBTI-inwoners.

Geen verplichte aanbesteding in de zorg!

Gemeentes zijn sinds 2016 verplicht thuiszorg en jeugdzorg 'aan te besteden' waardoor verschillende zorgaanbieders gaan concurreren op prijs en kwaliteit. Maar omdat kwaliteit veel lastiger te meten is en omdat er fors is bezuinigd op de thuiszorg en jeugdzorg wint de goedkoopste zorgaanbieder de opdracht. Daardoor sluipt het economisme in de zorg: hoeveel patiënten kun jij in één dag behandelen? Hoe kunnen we zo kostenefficiënt mogelijk opereren? Hoe kunnen we zo groot mogelijke productie draaien? De zorg is geen markt en zorgmedewerkers zijn geen productiemedewerkers van de BV Nederland. Zorg moet gaan om mensen helpen, niet om geld verdienen.

 

Lees verder

Soest en Soesterberg voor de fietsers en voetgangers!

Soest en Soesterberg vervullen met hun prachtige omgeving een duidelijke regiofunctie op het gebied van wandelen en fietsen. GroenLinks heeft de ambitie om van onze gemeente dé wandel- en fietsgemeente te maken. Dat betekent niet alleen behoud van onze bijzondere natuurgebieden en mooie routes daar doorheen, maar ook meer aandacht voor wandel- en fietspaden in de dorpen.

Lees verder

Pagina's