Rosan Coppes begon in 2005 als fractieassistent en werd na de verkiezingen van 2006 raadslid naast toenmalig fractievoorzitter Ans Mann. Dit smaakte naar meer en van 2010 tot 2014 was zij namens GroenLinks wethouder. Daarna keerde ze in de gemeenteraad terug als fractievoorzitter.

Rosan Coppes: ‘Het waren 15 mooie, leerzame en ook bewogen jaren. Naast alle interessante en belangrijke inhoudelijke zaken is voor mij het contact met al die actieve mensen binnen en buiten de politiek, vooral de motivatie geweest om dit werk te doen’.

Op 5 november neemt Rosan in de Besluitvormende Raadsvergadering afscheid van de gemeenteraad. Die bijeenkomst is vanaf 19.30 uur te volgen via YouTube: tinyurl.com/raadsoest.

Coppes: ‘Heel jammer dat het afscheid online via een scherm moet gaan. Ik zou het liefst iedereen persoonlijk bedanken voor de samenwerking, maar het is niet anders.’

Na haar vertrek zal de fractie van GroenLinks Soest-Soesterberg bestaan uit Elske ter Beek – Suijkerbuijk en Ties de Ruijter, die het fractievoorzitterschap op zich neemt.