Oase aan de Engh: plan voor nieuwe groene woonwijk aan de Dalweg

131 woningen in het groen voor de Soester woningzoekers die nu naast het net vissen: alleenstaanden, starters en ouderen. Een knusser Raadshuisplein, groene daken en kunst langs de Dalweg. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van ‘Oase aan de Engh’ een plan voor het Dalweggebied van GroenLinks Soest.

 

Met deze door architect Martien van Vliet ontwikkelde inbreng in de discussie over het Dalweggebied stelt GroenLinks voor om de bouw van een ruime hoeveelheid kleinere woningen centraal te stellen. Verdeeld over 5 woongebouwen van verschillende hoogte in een groene parkomgeving waar oud en nieuw groen met elkaar wordt verbonden, passen in dit plan 131 woningen, waarvan 35 van 100 m2 en 96 van 50 m2.

Aan het Raadhuisplein op de plek van het huidige politiebureau komt één van de woongebouwen die daardoor een wand voor het plein vormt en door de bewoning levendigheid aan het plein toevoegt. In de plint en op de eerste verdieping is ruimte voor een politiepost, brandweer en gemeentelijke werkplekken. (Gezamenlijke) tuinen, speelplekken en kunstwerken langs de Dalweg maken het nieuwe woongebied op de oude locatie van sporthal Beukendal af.